Het echtpaar dat veertien mensen doodschoot in het Californische San Bernardino, zou kort voor de aanval ruim 28.000 dollar (bijna 26.000 euro) hebben geleend.

Dat meldt Reuters.

Het geld werd volgens een bron ongeveer twee weken voor het bloedbad gestort op de rekening van het stel. Het is volgens een overheidsbron niet ongebruikelijk dat mensen voor een zelfmoordmissie hun bankrekeningen plunderen en een zo groot mogelijk bedrag lenen.

Syed Rizwan Farook en zijn vrouw Tasheen Malik zouden het geld hebben geleend via een in San Francisco gevestigd online leenbedrijf.

Volgens Fox News heeft Farook mogelijk een deel van het geld overgemaakt naar zijn moeder. Ook zou hij 10.000 dollar hebben opgenomen bij een bank in San Bernardino. Er zijn geen aanwijzingen dat het geld uit het buitenland komt.

Onderzoek

Het onderzoek naar Farook en Malik is nog in volle gang. CNN berichtte dinsdag (lokale tijd) dat Farook mogelijk al in 2012 van plan was met een andere persoon een aanslag te plegen. Volgens functionarissen was zelfs al een doelwit overwogen.

Het duo zou hebben besloten het plan af te blazen, nadat een aantal mensen in het gebied was opgepakt tijdens terreuronderzoeken. "Ze werden nerveus", zei een van de bronnen. Het is onduidelijk hoe vergevorderd de plannen waren.