RIJSWIJK - Politiek Nederland gedenkt Pim Fortuyn woensdagochtend met rouwadvertenties in de landelijke kranten. Zo hebben de voorzitter van de Tweede Kamer, de fractievoorzitters en de lijsttrekkers gezamenlijk een annonce geplaatst. Ook de gemeenteraad en het college van B en W van Rotterdam gedenken de omgekomen politicus.

Verder zijn er advertenties van de fractie van Leefbaar Rotterdam, waarvan Fortuyn voorzitter was, en van Leefbaar Nederland, waarvoor hij enkele maanden lijsttrekker was.

Ook de medewerkers van het radioprogramma waar Fortuyn net voor zijn dood een interview had gegeven, hebben een advertentie geplaatst.

De laatste pagina van het Algemeen Dagblad is volledig gevuld met een advertentie onder de naam 'vaarwel Pim'. Er staan ruim twintig namen van personen onder, maar in welke relatie zij tot Fortuyn stonden, wordt niet duidelijk.

Volgens het reclamebureau dat de advertentie verzorgde, horen de namen allen bij een Rotterdams bedrijf. Welk bedrijf dat is, kan een woordvoerder van het bureau niet zeggen.

Uitvaartmis

Bisschop Van Luyn van Rotterdam leidt vrijdag de uitvaartmis voor de maandag vermoorde politicus Pim Fortuyn. De dienst in de Rotterdamse kathedraal begint vermoedelijk rond 11.00 uur, zo zei een woordvoerder van de bisschop woensdag. Het wordt volgens hem een sobere plechtigheid.

/DOSSIERFortuyn