APELDOORN - De politie Noord- en Oost-Gelderland gaat onderzoeken of de moord op een milieuambtenaar uit Nunspeet in 1996 een verband heeft met de aanslag op Pim Fortuyn. "De zaak is nog niet officieel geopend, maar de aanslag in Hilversum heeft onze interesse", aldus een politiewoordvoerder woensdag.

De 43-jarige Nunspeter Chris van de Werken werd zondag 22 december 1996 doodgeschoten in een bos bij Epe. Hij was in dienst bij het intergemeentelijk samenwerkingsverband Noordwest-Veluwe als milieuambtenaar.

"We hebben destijds onderzoek gedaan in de kringen van milieuactivisten", aldus de woordvoerder. Hij wil niet zeggen of in dat onderzoek de Vereniging Milieu-Offensief een rol heeft gespeeld. Bij die vereniging werkte
Volkert van der Graaf

Wel wil de woordvoerder kwijt dat er "van meerdere kanten, ook bestuurlijk", opmerkingen zijn gemaakt naar aanleiding van de moord op Fortuyn en het mogelijk verband met milieuactivisme.

De politie heeft de dader nooit gevonden en tastte ook in het duister over het motief voor de moord. Justitie loofde een beloning van 25.000 gulden uit voor de tip die zou leiden tot de aanhouding van de dader(s). Er kwamen ongeveer honderd tips binnen. In april werd het rechercheteam dat de zaak onderzocht, ontbonden.

/NIEUWS'Moordenaar Fortuyn was milieuactivist' (video)Stille tocht door Rotterdam

/DOSSIERFortuyn