KARACHI - Een hevige bomexplosie voor het Sheraton hotel in de Pakistaanse havenstad Karachi heeft woensdagochtend zeker elf levens geëist. Nog eens achttien mensen raakten gewond.

Volgens Franse ambassade in Pakistan hebben negen doden de Franse nationaliteit. De overigen zouden Pakistani zijn. Ze zouden hebben gewerkt aan een Pakistaans overheidsproject voor onderzeeboten.

De politie gaat ervan uit dat een vermoedelijke zelfmoordenaar een met explosieven geladen personenwagen heeft laten ontploffen nabij een bus die voor het hotel stond. De bus zou van de Pakistaanse marine zijn. De slachtoffers waren net ingestapt. Door de explosie ontstond een grote krater in de straat. De ingang van het hotel is zwaar beschadigd.

Karachi is de afgelopen dagen opgeschrikt door verscheidene bomexplosies, meldt de BBC. Ze volgden op de moord op twee leden van de zogeheten Muttahida Quami Beweging. Deze vooral in Karachi invloedrijke beweging verenigt moslims die na de onafhankelijkheid van het vroegere Brits-Indië in 1947 uit het hindoestaanse India naar Pakistan vluchtten.

Aanslagen tegen buitenlanders komen in Pakistan niet vaak voor.