LONDEN - Een toestel van de Griekse luchtvaartmaatschappij Olympic Airways heeft zondag uit voorzorg een tussenlanding gemaakt in Londen omdat er zich aan boord mogelijk een bom zou bevinden. Dat meldde het Britse Sky News zondag op gezag van de autoriteiten.

Gevechtsvliegtuigen van de Royal Air Force escorteerden het passagiersvliegtuig naar de luchthaven Stansted waar het veilig aan de grond is gezet. Alle ruim driehonderd passagiers en bemanningsleden konden het toestel veilig verlaten, aldus een woordvoerster van de luchthaven.

De tussenlanding betrof een voorzorgsmaatregel nadat er volgens de BBC bij een Griekse krant een bommelding was binnengekomen over de desbetreffende vlucht. De piloot van het verkeersvliegtuig werd boven Frankrijk op de hoogte gesteld van de situatie.

Het toestel, een Airbus A-340, was vanuit Athene op weg naar New York met 305 inzittenden. Volgens Olympic bevonden zich 293 passagiers en twaalf bemanningsleden aan boord.

"We weten nog niet of het een valse melding betreft of niet", zei een woordvoerster van de maatschappij. Een functionaris van de Griekse luchtvaartdienst zei zondagavond dat Brits veiligheidspersoneel "80 procent van het toestel onderzocht en niets verdachts aangetroffen" heeft.