ROTTERDAM - Bijna 20.000 mensen zijn dinsdagavond in Rotterdam op de Coolsingel begonnen aan een stille tocht om Pim Fortuyn te herdenken. De Rotterdamse politicus werd maandag doodgeschoten in Hilversum. De stille tocht begon om 20.00 uur.

Burgemeester Opstelten, leden van de Lijst Pim Fortuyn en Leefbaar Rotterdam lopen voorop in de stoet die wordt begeleid door veel politie. De kop van de ongeveer een kilometer lange stoet is inmiddels het Weena gepasseerd, de staart van de stoet is juist aan de tocht begonnen. In de menigte zijn verder de Rotterdamse wethouders Van der Tak en Janssens gesignaleerd, gemeenteraadsleden, mensen van de politie en het Leger des Heils.

Sympathisanten namen het initiatief voor de tocht en kregen toestemming van de gemeente. "Iedereen heeft het recht zo'n tocht te organiseren. We streven ernaar het bij één stille tocht te houden", aldus burgemeester Opstelten. Tot nu toe zijn de mensen die bij de gemeente Rotterdam kenbaar maakten dat ze een stille tocht willen houden, doorverwezen naar de fractie van Leefbaar Rotterdam.

De tocht eindigt ook op de Coolsingel. De route gaat langs Weena, Westersingel en Westblaak.


Teken hier het condoleanceregister

/NIEUWSVanavond stille tocht in Rotterdam (video)

/DOSSIERPim Fortuyn