HILVERSUM - De TROS zendt maandagavond de herdenkingsbijeenkomst voor André Hazes in Amsterdam ArenA rechtstreeks uit via Nederland 2. Het eerbetoon is ook via Radio 2 te volgen. Een woordvoerder van de omroep heeft dat zaterdag gezegd. De uitzending begint om half acht en eindigt rond kwart over negen.

Voorafgaand aan het programma, is de actualiteitenrubriek 2Vandaag gewijd aan de zanger en de herdenkingsbijeenkomst. Op het programma staat onder meer een muzikaal eerbetoon van artiesten als Blof, René Froger, Guus Meeuwis en Xander de Buisonjé.

Bijeenkomst

Een woordvoerder van concertpromotor MOJO, die samen met platenmaatschappij EMI de organisatie van de bijeenkomst in ArenA doet, kon niet zeggen hoeveel mensen er maandag in het stadion worden verwacht. "De een zegt 100.000, de ander 20.000. We weten het niet", aldus de zegsman.

Het Delftse concertbedrijf is niet betrokken bij de gesprekken die de gemeente Amsterdam met het gemeentelijk vervoersbedrijf GVB heeft gevoerd over de staking maandag. Volgens de zegsman wordt het rond het stadion wellicht "wat rommelig, maar zijn er genoeg andere manieren om bij ArenA te komen".

Straat Hazes afgesloten

De straat in Vinkeveen waaraan de woning van de donderdag overleden volkszanger André Hazes staat, blijft tot en met dinsdag afgesloten voor het verkeer. Dat heeft een woordvoerder van de politie zaterdag gezegd. Veel mensen komen lopend naar het huis toe om hun medeleven te tonen.

Het aantal bossen bloemen bij de ingang van de woning neemt nog altijd toe. Ook staan er verschillende blikjes en flesjes bier, liggen er voetbalvlaggen en heeft iemand er een grote teddybeer neergezet.

Hazes wordt dinsdag in familiekring gecremeerd. De avond ervoor krijgt de geboren Mokummer in "zijn" Amsterdam ArenA, waar hij nog eenmaal had willen optreden, een laatste eerbetoon.