AMSTERDAM - Een dronken bestuurder van een invalidenwagentje heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een dodelijk verkeersongeval veroorzaakt in de Zeeburgertunnel bij Amsterdam. Door het ongeval kwamen twee personen om het leven in de oostelijke buis van de tunnel, een onderdeel van de snelweg A10 rond Amsterdam. Eén persoon raakte zwaargewond.

De bestuurder van de invalidenkar was met een passagier vanuit Amersfoort via de tunnel onderweg richting Zaanstad. Het extreem langzame en niet op de snelweg toegestane invalidenvoertuig veroorzaakte een botsing tussen twee achteropkomende auto's.

De bestuurders van deze auto's stapten uit om de politie te waarschuwen en het ongeval af te handelen. Het incident kreeg een fatale wending toen een vrachtwagen inreed op de gestrande auto's.

Zwaargewond

In een van deze voertuigen zaten nog drie passagiers. Twee dames raakten zwaargewond, de derde inzittende overleefde de klap niet. Een van de gewonde vrouwen overleed later in het ziekenhuis.

De politie kon de bestuurder en de bijrijder van het invalidenwagentje korte tijd later aanhouden nabij de plaats van het incident. Ze hadden net de snelweg verlaten via de afslag Durgerdam. De bestuurder bleek vier keer meer dan toegestaan te hebben gedronken, aldus de zegsman van de politie.

Verhoor

De beide inzittenden van het voertuig zijn aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De vrachtwagenchauffeur wordt ook verhoord. De oostelijke buis van de Zeeburgertunnel was geruime tijd afgesloten voor het verkeer.