NORDHORN - In de bossen bij de Duitse grensplaats Nordhorn, dichtbij Enschede, zijn vrijdagavond drie inzittenden van een vliegtuigje verongelukt. Het gaat om een 49-jarige vlieginstructeur uit Hengelo, een 46-jarige passagier uit Almelo en een 29-jarige plaatsgenoot. Dat heeft de politie zaterdag laten weten.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Dat heeft de politie zaterdag laten weten. De drie waren lid van Vliegclub Twente en vrijdagavond bezig met een les nachtvliegen. Het toestel van het type Piper PA-28 was iets eerder opgestegen vanaf het nabij gelegen vliegveldje in Klausheide.

Over de oorzaak is nog niets bekend. De Duitse politie stelt een onderzoek in. Het Korps Landelijke Politiediensten in Driebergen heeft aangeboden daarbij te helpen.


Het drietal verongelukte vrijdagavond in de bossen bij de Duitse grensplaats Nordhorn, dichtbij Enschede

Verslagenheid

De verslagenheid onder de 150 leden van de vliegclub is enorm. "Het ging om een routineles door een zeer ervaren instructeur. Hij heeft een militaire achtergrond en is al vele jaren als instructeur aan onze club verbonden", zei bestuurslid J. Saarberg. Hoewel het neergestorte vliegtuigje al enigszins op leeftijd was, verkeerde het toestel volgens Saarberg in een perfecte staat van onderhoud.

"Niet zo lang geleden is er nog een nieuwe motor ingezet", zei hij. De vliegclub houdt elke eerste en laatste vrijdag van de maand instructielessen nachtvliegen vanaf het Duitse vliegveldje. De meeste leden komen uit Twente, de rest uit het Duitse grensgebied.