DEN HAAG - Het marinefregat Hr.Ms. Willem van der Zaan heeft vrijdag op 180 zeemijl ten zuidwesten van Sint Maarten drie vissers gered die sinds 6 september op zee waren vermist. Zij waren op die dag voor een korte vistocht vertrokken van het eiland Dominica. Door gebrek aan brandstof waren ze van de kust afgedreven. Dit meldde de Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba.

Vrijdagmorgen ontdekte de bemanning van het fregat een klein vissersbootje dat stuurloos ronddreef en geen opvarenden aan boord had. Bij een zoektocht naar overlevenden werd een vlot met de drie mannen ontdekt. Na twee dagen waren zij al door hun voorraden eten en drinkwater heen. Ze hebben zich in leven gehouden met zelfgevangen vis.

Omdat de vissers de wanhoop nabij waren, zijn ze enkele dagen geleden overgestapt op een zelfgemaakt vlot. Ze zijn in redelijke conditie, hoewel ze tekenen van uitdroging vertonen en erg aangeslagen door de situatie zijn. Het fregat zal hen zo spoedig mogelijk afzetten op Dominica, dat ten zuiden van Guadeloupe ligt. De Hr.Ms. Willem van der Laan vaart rond in de Caribische regio, onder meer voor kustwachttaken.