DEN HAAG - Politie Haaglanden heeft donderdagavond en vrijdag in een voormalig winkelpand in de Boerenstraat in Den Haag de stoffelijke resten aangetroffen van een of mogelijk twee personen. Zeer waarschijnlijk gaat het om de lichamen van de twee mannen uit Zaandam en Zaandijk die sinds 12 augustus werden vermist. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag vrijdag bekendgemaakt.

De verwachting is dat het onderzoek aan de hand waarvan de identiteit van de slachtoffers definitief kan worden vastgesteld, nog enkele dagen zal duren.

Doorzoekingen

De politie heeft donderdag doorzoekingen in 22 woningen en andere panden in Den Haag verricht. Dat gebeurde ook in één pand buiten Den Haag. Daarbij is een 48-jarige Hagenaar aangehouden. De rechter-commissaris boog zich vrijdag over de inverzekeringstelling van de verdachte. Het OM sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Afgezet

In de Boerenstraat, die volledig is afgezet met schermen, is vrijdag nog volop technisch onderzoek verricht. Naar verwachting zet de politie haar werk zaterdag voort. Volgens buurtbewoners was in het pand een Hindoestaanse winkel gevestigd, maar stond het al geruime tijd leeg. De politie heeft vrijdag buurtonderzoek gedaan.

Vermissing

Een 25-jarige man uit Zaandam en een 24-jarige man uit Zaandijk werden sinds 12 augstus vermist. Het tweetal was samen die dag voor een afspraak naar Den Haag vertrokken. Zij zouden daar een geldkwestie hebben willen regelen. Hun auto is later teruggevonden in de Vlierboomstraat. Van de mannen ontbrak tot nu toe elk spoor. De politie sloot na hun vermissing een misdrijf niet uit.

Tijdens het onderzoek dat de politie begon naar de vermissing van de twee mannen, kamen volgens de persofficier aanwijzingen naar voren waarop de politie besloot om de panden te doorzoeken. Het pand waarin de menselijke resten zijn gevonden, was een van de laatste. Het is nog niet zeker dat in de muur van het pand de resten van twee personen zitten. Ook is nog onduidelijk of een relatie bestaat tussen de twee Zaankanters en de eigenaar van het pand.