DEN HAAG - De politie heeft na een uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht slechts vijf tips gekregen over de zaak van het Haagse kofferlijk. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Den Haag dinsdag gemeld.

Persofficier A. Rijsdorp denkt dat weinig mensen het programma maandagavond hebben gezien, omdat ze kozen voor de
berichtgeving

Dit weekeinde maakte het OM bekend dat het de identiteit had achterhaald van het stoffelijk overschot dat een schipper afgelopen woensdag vond in een zwarte koffer in het water bij de Neherkade. Het bleek te gaan om een Turkse vrouw. Zij werd vermist sinds 23 maart.

De politie maakte tijdens de uitzending bekend dat de vrouw een heel gesloten bestaan leidde. Ze was ongeveer vier jaar geleden uitgehuwelijkt vanuit Turkije. Ze volgde Nederlandse taallessen. Verder is er weinig bekend over haar bezigheden.

De vrouw woonde met haar anderhalf jaar oude dochtertje en haar man in een woning aan de Dedemsvaartweg. De politie is op zoek naar haar echtgenoot. Hij zou een verdachte kunnen zijn, maar het OM sluit niet uit dat hij net als zijn vrouw slachtoffer is geworden van een misdrijf.

Het is nog niet bekend wanneer de vrouw precies om het leven is gebracht. Wel staat het vast dat het echtpaar op vrijdagavond 22 maart ruzie heeft gehad. Maar het is onduidelijk of dit te maken heeft met haar dood. Ze hadden volgens de politie vaker ruzie.

Die vrijdagavond, rond .00 uur, heeft de man zijn dochter naar zijn ouders, die een halve kilometer verderop wonen, gebracht. Zaterdag 23 maart is hij nog in de flat aan de Dedemsvaartweg geweest. Daarna stond zijn auto, een Renault Megane, niet meer op het parkeerterrein voor de flat. Van de man ontbreekt sindsdien elk spoor.

/NIEUWSBaggeraars vinden lijk in koffer