HILVERSUM/AMSTERDAM - André Hazes krijgt maandagavond een laatste eerbetoon in de Amsterdam Arena. Het stadion gaat om 18.00 uur open voor zijn fans. Aanschaf van kaarten is niet nodig want de toegang is gratis. Ook het lichaam van de donderdag overleden zanger zal in de Arena zijn, zo maakten directeur N. van Hoff van platenmaatschappij EMI en directeur J. Mulder van concertorganisator Mojo donderdag bekend in het televisieprogramma Barend & Van Dorp.

Bekijk video: Modem/ Breedband

"Het was zijn laatste vurige wens om nog één keer in de Amsterdam Arena op te treden. We gaan hem dat laatste optreden geven", zei Mulder.

Het idee is nog ruw, maar ook vrijwel definitief, meldde Van Hoff. Bij de afscheidsceremonie is ook de familie van André Hazes aanwezig. Echtgenote Rachel is akkoord gegaan met het idee. De initiatiefnemers willen alle fans uitnodigen. Vrijdag gaan de organisatoren nog met politie en de gemeente overleggen over de opzet van de avond.

Condoleanceregister

Op verzoek van de familie van André Hazes is vrijdag in het gemeentehuis van de gemeente De Ronde Venen in Mijdrecht een condoleanceregister geopend. Een beperkt aantal mensen heeft het register vrijdag al getekend, aldus een woordvoerder van de gemeente.

In het weekeinde is er geen mogelijkheid om het register te tekenen. Vanaf maandag is het condoléanceregister de gehele dag weer opengesteld vanaf half negen 's morgens tot 's avonds half acht. Na de crematie wordt het register overhandigd aan de familie van de zanger.

Straat woning Hazes afgezet

De straat waaraan het huis van de overleden André Hazes staat, is vrijdag afgesloten voor verkeer. De politie heeft dat gedaan om een verkeerschaos te voorkomen. De politie verwacht dat veel mensen vanaf de naastgelegen A2 vanuit de avondspits langs het huis van de zanger willen rijden om bloemen als eerbetoon neer te leggen.

Bij het huis van Hazes ligt vrijdagmiddag een zee van bloemen. Ook komen nog veel fans langs om hun deelneming te tonen.