ROOSENDAAL - Een opslagplaats voor witgoed en elektronica in Roosendaal is in de nacht van donderdag op vrijdag zo goed als uitgebrand. Dat heeft een woordvoerder van de politie laten weten. In het gebouwencomplex aan de Leemstraat woedde een zeer grote brand.

De brand brak kort na 01.00 uur uit in een stenen loods. Rond 05.00 uur had de brandweer het vuur onder controle. Het nablussen zal waarschijnlijk nog geruime tijd duren. Over de oorzaak van de brand bestaat nog geen duidelijkheid.

Inzet groot materieel

De brandweerlieden van Roosendaal kregen bij het blussen hulp van collega's uit nabijgelegen plaatsen. In totaal hielden ongeveer 35 brandweerlieden zich bezig met de bluswerkzaamheden. Er werd groot materieel ingezet.

Niemand raakte gewond door het vuur en de rookontwikkeling. Overlast voor de omgeving was er nauwelijks, want het getroffen gebouw staat op een afgelegen plek op een industrieterrein.

Uit voorzorg zijn twee bewoners van een nabijgelegen pand geëvacueerd. Metingen hebben uitgewezen dat door het vuur geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.