AMSTERDAM - De donderdag overleden volkszanger André Hazes wordt dinsdag gecremeerd. Dat gebeurt op uitdrukkelijke wens van de familie in besloten kring. Waar de crematie plaatsheeft, is nog niet bekend.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Dat bleek donderdagmiddag tijdens een persconferentie in café/restaurant De Plashoeve in Vinkeveen, waar Hazes regelmatig een biertje dronk en een praatje kwam maken. Het is nog niet duidelijk waar het lichaam van Hazes wordt opgebaard, lieten directeur J. Mulder van Mojo Concerts en directeur N. van Hoff van platenmaatschappeij EMI namens de familie weten.

Waardige manier

Ze vertelden dat Hazes donderdagochtend rond 9.30 uur op een "waardige manier" en in het bijzijn van zijn familie aan een hartstilstand overleed in een ziekenhuis in Woerden. De artiest voelde zich dinsdagavond koortsig en benauwd en is toen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn gezondheidstoestand was toen niet zorgwekkend, maar ook niet in orde.

Voor zover bekend had Hazes geen hartproblemen. Maar zijn levensstijl was niet altijd even gezond. "Daar moeten wij niet moeilijk over doen en André wist ook wat de risico's waren", zei Mulder.

Somber

Hazes was de laatste tijd wel somber gestemd, omdat hij sinds mei problemen had met z'n gehoor. Hij had een permanente ruis in z'n oor en hoorde zichzelf niet meer terug. Hazes vreesde voor het einde van z'n loopbaan. Hij heeft een aantal concerten moeten afzeggen door de gehoorproblemen. Mulder zei dat er gesprekken gaande waren over een "waardige beëindiging van z'n carrière", omdat de vooruitzichten somber waren.

Arena

André Hazes krijgt maandagavond een laatste eerbetoon in de Amsterdam Arena. Het stadion gaat om 18.00 uur open voor zijn fans. Ook het lichaam van de donderdag overleden zanger zal in de ArenA zijn, zo maakten directeur N. Hoff van platenmaatschappij EMI en directeur J. Mulder van concertorganisator Mojo donderdag bekend in het televisieprogramma Barend & Van Dorp.

Klik hier voor het gastenboek van de officiële André Hazes Website