DUBAI - Op internet zijn woensdagavond beelden verschenen van de onthoofding van de tweede Amerikaan die onlangs in Irak was ontvoerd.

Een video op een islamitische website toont een gemaskerde man die de gegijzelde Jack Hensley onthoofdt. Het losse hoofd wordt vervolgens op zijn rug gezet.

Italiaanse hulpverleners

Een groep islamitische extremisten meldde via een website dat de twee Italiaanse hulpverleners zijn vermoord. De Italiaanse autoriteiten beschikken niet over informatie om de executie te kunnen bevestigen, meldde het Italiaanse persbureau Ansa donderdagochtend.

De vrouwen Simona Pari en Simona Torretta waren op 7 september ontvoerd, samen met twee Iraakse collega's van een hulporganisatie. De groep die beweert de vrouwen te hebben gedood, noemt zichzelf de Jihad Organisatie.

Een groep met een vrijwel gelijke naam, Islamitische Jihad Organisatie, stelde Italië vorige week zondag een ultimatum. Als de regering-Berlusconi niet binnen 24 uur zijn troepen uit Irak zou terugtrekken, zouden Pari en Torretta worden onthoofd.