BREDA - Een 36-jarige man heeft donderdagochtend kans gezien uit de Bredase Koepelgevangenis te ontsnappen. Tijdens het luchten wist hij omstreeks half negen over een muur te klimmen. Vooralsnog ontbreekt ieder spoor van de voortvluchtige gevangene.
ontsnappen

Volgens een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) analyseert de dienst hoe vuurwapengevaarlijk de man is. Hij zat in voorarrest op verdenking van enkele gewapende overvallen. Het is nog niet duidelijk of hij hulp van buitenaf heeft gehad.

Het is de tweede keer in drie maanden tijd dat een gevangene uit de Koepel ontsnapt. Begin juni ontsnapte een Algerijn die ervan wordt verdacht lid te zijn van een terroristische organisatie. Hij wist door middel van aan elkaar geknoopte lakens uit zijn cel te ontsnappen.

De twee ontsnappingen zijn voor de DJI geen aanleiding extra onderzoek te doen naar de beveiliging van de Koepel. "Dit zijn twee totaal verschillende ontsnappingen en worden los van elkaar gezien", meldde de woordvoerder vrijdag.