BRUSSEL/GENT - De Belgische premier Verhofstadt is dinsdagavond lichtgewond geraakt bij een auto-ongeluk. De politicus werd ter observatie opgenomen in een ziekenhuis in zijn woonplaats Gent. De medische toestand is zeer bevredigend, meldde een hoofdarts van het ziekenhuis in de nacht van dinsdag op woensdag.

Verhofstadt liep geen ernstige verwondingen op, noch breuken of kneuzingen. Hij blijft in het ziekenhuis voor verdere observatie. De medici bepalen later woensdagochtend of Verhofstadt terug aan het werk kan gaan.

Een voorbijganger zag de auto van de premier omstreeks 22.00 uur op een snelweg bij Gent over de kop gaan. Daarbij waren voor zover nu bekend geen andere voertuigen betrokken.

Chauffeur

De auto zou eerst een betonnen vangrail hebben geraakt en vervolgens over de kop zijn gegaan. De auto liep forse schade op. Verhofstadts chauffeur moet eveneens ter observatie in het ziekenhuis blijven. De premier zat naast zijn chauffeur en had zijn gordel om, aldus zijn woordvoerder.

Het is nog onduidelijk wat het ongeval betekent voor het politieke proces in België, dat de afgelopen dagen een zeer roerig verloop kende. Verhofstadt kende dinsdag een loodzware dag zonder al te veel slaap na langdurig overleg over de crisissituatie rond extra nachtvluchten op de luchthaven van Brussel.