UTRECHT - Paul de R. heeft aan een medegedetineerde toegegeven dat hij het echtpaar Müller uit Baarn heeft vermoord. Dat verklaarde getuige B. van A. dinsdagochtend voor de rechtbank in Utrecht. Van A. zat samen met De R. gedetineerd in het huis van bewaring in Nieuwegein.

De R. wordt verdacht van de moord op Hans en Ria Müller uit Baarn. Volgens het Openbaar Ministerie is het echtpaar vier jaar geleden vermoord. Hun stoffelijke overschotten zou De R. hebben begraven op het terrein van de Baarnse kinderboerderij die hij sinds 1994 beheerde.

Van A. vertelde dat De R. hem over de moorden heeft verteld, nadat ze elkaar beter hadden leren kennen in de gevangenis. De R. zou hebben gezegd dat hij Hans met een vuurwapen heeft gedood en Ria heeft gewurgd. Uit sectie is echter vast komen te staan dat Hans is gewurgd en dat de exacte doodsoorzaak bij Ria niet kon worden achterhaald.

Deal

De getuige heeft eerst geprobeerd een deal te sluiten met justitie voordat hij een verklaring wilde afleggen. Die deal ging echter niet door, maar Van A. bleek toch bereid te zijn te getuigen.

De rechtbank hoorde De R. dinsdagochtend ook over de getuigenis van Van A. De verdachte zei dat "het best kan zijn dat ik dat heb gezegd. De mensen geloven maar wat ze willen geloven. Ik laat ze in de waan."