De Amerikaanse politie heeft een 17-jarige jongen opgepakt die een bomaanslag wilde plegen op zijn school even buiten Detroit. In de kamer van de tiener werden instructies voor het maken van een bom en wapens gevonden.

Ook had de jongen nazi-vlaggen en videobanden waarop hij showt met legerwapens.

Internet

De tiener, de 17-jarige Andrew Ostantowski, werd verlinkt door een 16-jarig meisje met wie hij contact had op het internet. Zij vertelde maandag in een programma van nieuwszender ABC dat Ostantowski heel specifiek was geweest over zijn plannen.

Hij wilde wraak nemen op leraren en klasgenoten. Hij vertelde haar waar hij wapens had verstopt en gaf zijn adres. Het meisje, Celia McGinty, schakelde haar vader in, die voor de politie werkt.

Bom

Naast Ostantowski is zijn 57-jarige vader opgepakt wegens het bezit van gestolen wapens en een 33-jarige familievriend die de jongen de instructies voor het maken van een bom had gegeven.

In het huis van die man lagen explosieven, wapens en drugs, aldus de politie. Ostantowski riskeert een celstraf van twintig jaar wegens dreigen met een terreurdaad.