BREDA - Tegen de 29-jarige K.A. uit Roosendaal is voor de rechtbank in Breda vijf jaar gevangenisstraf geëist wegens het stichten van vijftien branden in Roosendaal in maart en april van dit jaar. A. bekende maandag dat hij drie branden heeft gesticht. "Met de andere twaalf heb ik niets te maken."

Officier van justitie mr. P. Emmen betwijfelde dat. Sinds begin dit jaar zijn er in Roosendaal ruim honderd branden gesticht, meestal in schoolgebouwen of leegstaande woningen. De bewoners van Roosendaal leven al maanden in angst hierdoor, aldus de officier. Naar zijn mening heeft de verdachte minstens vijftien branden aangestoken.

De verdachte stond vaak al bij de branden voordat de brandweer arriveerde. Ook belde hij in vijf gevallen het alarmnummer 112. Bij de brand in de oude kazerne zijn DNA-sporen van A. aangetroffen. Dit is geen toeval meer, zei officier Emmen.

Advocaat mr. J. Weinans sprak van speculatieve beweringen van de officier. "Hij legt de puzzel zoals het hem uitkomt. Er zijn onvoldoende bewijzen tegen mijn cliënt. Ik begrijp wel dat er na zoveel branden veel druk uitgeoefend wordt op rechercheurs en het Openbaar Ministerie." Uitspraak op 4 oktober.