AMSTERDAM - "Ik vermoord je als je nog een keer mijn dochter aanraakt", zou S.S.A. dinsdagochtend 23 april hebben gezegd tegen een jongen die bij zijn dochter in Amsterdam-Watergraafsmeer op school zat.

A. schopte de twaalfjarige jongen en sloeg hem een keer in het gezicht, aldus de officier van justitie maandag bij de politierechter in Amsterdam. Daarbij toonde hij de jongen een pistool.

De vader was met zijn dochter en vrouw die bewuste ochtend naar school getogen, nadat zijn dochter de vorige dag opnieuw door andere leerlingen was gepest. De dochter zou de jongen hebben aangewezen.

Pistool

Tegenover de politierechter ontkende A. alles wat hem ten laste is gelegd. Volgens zijn advocaat, N. Bevelander, schetsen de getuigenhoren een eenzijdig beeld. Naast de bedreigde jongen moet de rechter-commissaris ook de dochter en de moeder horen, aldus de raadsman.

De politierechter heeft de zaak terugverwezen naar de rechter-commissaris voor nader onderzoek.

De politie heeft de vader na het incident aangehouden in de buurt van de school en voor drie dagen vastgehouden. Twee passanten vonden het pistool op straat. A. is nu weer op vrije voeten.

Doofpot

De zaak kwam aan het licht nadat een bezorgde vader een brief had geschreven aan Het Parool. Hij kreeg de indruk dat de schooldirectie de zaak in de doofpot wou stoppen en stoorde zich aan de summiere wijze waarop de school de ouders had ingelicht.

Leerlingen kregen van de directie een briefje mee naar huis met daarin de tekst: "Dat vandaag veel politie bij ons op school is gezien, heeft jammer genoeg te maken met een dreigement naar een van onze leerlingen. Ook heeft het team nare gevoelens moeten verwerken, want waar zijn wij nu mee bezig???"

Niet alle leerlingen hadden het briefje aan hun ouders overhandigd, bleek later.

De dochter van A. is van school gestuurd en hoeft na de meivakantie niet meer terug te keren.