UTRECHT - De rechtbank in Utrecht begint maandag aan het proces rond de moord op het Baarnse echtpaar Müller. Justitie verdenkt Paul de R. van de dubbele moord. Op het terrein van de kinderboerderij die De R. beheerde, vond de politie in januari de stoffelijke resten van het echtpaar.

De zaak kwam aan het rollen nadat journalist Peter R. de Vries op aandringen van verontruste buren van de Müllers een onderzoek had verricht en de resultaten hiervan aan de politie had overgedragen. Dit leidde tot de arrestatie van De R. en de vondst van de stoffelijke overschotten van de twee slachtoffers.

Gezwegen

De R. heeft sinds zijn arrestatie gezwegen. Eerder heeft hij aangegeven misschien voor de rechtbank wel een verklaring af te willen leggen. Na De R.'s arrestatie heeft de politie ook nog een oude zaak onderzocht waarbij De R. mogelijk betrokken zou zijn. Het betrof hier de verdwijning van de bejaarde Tina Akersloot uit Haarlem.

Evenals in het geval van het echtpaar Müller, betrok De R. haar woning nadat zij van de aardbodem was verdwenen. De politie heeft eerder dit jaar vergeefs naar haar stoffelijke resten gezocht. De rechtbank heeft twee dagen uitgetrokken voor het proces. Woensdag geldt als uitloopdag.