DRIEBERGEN - De Nederlandse opsporingsdiensten kijken ook uit naar de in Engeland verdwenen Britse kinderen Holly Wells en Jessica Chapman. De signalementen van de twee tienjarige meisjes zijn verspreid naar alle korpsen in Nederland en naar de marechaussee, aldus vrijdag een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).
meisjes

Ook de landsgrenzen worden extra in de gaten gehouden en er wordt extra gelet op veerboten die van Groot-Brittannië naar Nederland komen.

De twee Britse meisjes verdwenen twee weken geleden. Aanvankelijk ging de politie ervan uit dat ze van huis in het plaatsje Soham waren weggelopen. Nu bestaat het vermoeden dat iemand waarmee ze kort voor hun verdwijning via internet contact hadden, ze heeft ontvoerd.

Volgens de zegsman van het KLPD zijn er geen speciale redenen om in Nederland te zoeken. "In dit soort gevallen worden omringende landen vaak gevraagd om ook uit te kijken naar de vermiste kinderen. Dat zullen de Britse autoriteiten in dit geval ook hebben gedaan."

/NIEUWSBritse kranten geven beloning voor opsporing meisjesVermiste Engelse meisjes bezochten chatroom