VLAARDINGEN - Een gasexplosie heeft zondagmiddag in Vlaardingen een huis volledig verwoest en twee personen verwond. De aan de Van Bleiswijkstraat gelegen hoekwoning stortte in door de explosie, die zich kort na 13.00 uur voordeed. Een 34-jarige bewoner raakte zwaargewond. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Voor zijn leven wordt gevreesd. De tweede bewoner, ook een man, raakte lichtgewond.

Volgens de brandweer is het zo goed als uitgesloten dat de explosie meer slachtoffers heeft geëist. In de woning bevonden zich twee eenpersoonshuishoudens. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is geweest van de gasexplosie. Medewerkers van het energiebedrijf Eneco zijn ter plaatse om de zaak te onderzoeken en zo mogelijk de schade aan de gas- en electriciteitsleidingen te herstellen.

De brandweer had de omgeving afgezet en omliggende woningen ontruimd. De bewoners konden in de loop van de middag naar hun huizen terugkeren. De schade aan omliggende panden valt mee. Alleen van het huis naast het getroffen pand is het de vraag of dat nog bewoond kan worden. Verder zijn enkele auto's beschadigd door rondvliegende brokstukken.

Direct na de explosie ontstond een uitslaande brand. Dankzij massale inzet van manschappen en materieel had de brandweer het vuur een halfuur later onder controle.