PARIJS/ROME/BEIROET - De Franse regering kan niet bevestigen dat twee in Irak ontvoerde Franse journalisten zijn vrijgelaten. De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Dominique de Villepin, heeft dit zondag gezegd.

Zaterdag verschenen op internet berichten als zouden Christian Chesnot en diens collega Georges Malbrunot door hun ontvoeders zijn vrijgelaten. Ze werden op 20 augustus ontvoerd.

Twee Italiaanse vrouwen die 7 september werden ontvoerd, zijn mogelijk in handen van dezelfde groep die zaterdag op een videoband dreigde twee ontvoerde Amerikanen en een Brit te doden. Het zou gaan om de groep van de Jordaanse extremist Abu Musab al-Zarqawi. Dit berichtte het Italiaanse dagblad La Repubblica zondag, onder meer op basis van uitspraken in Rome van de Iraakse onderminister van Buitenlandse Zaken al-Bayati.

Een Libanees reisbureau heeft zondag gemeld dat drie in Irak verdwenen Libanezen waarschijnlijk zijn ontvoerd. De drie verdwenen eind afgelopen week op de weg van Bagdad naar Fallujah. Honderden Libanezen trekken door Irak op zoek naar werk. Tientallen zijn ontvoerd maar de meesten kwamen vrij na betaling van losgeld.