WILLEMSTAD - Prins Willem-Alexander en prinses Máxima, beginnen maandagmiddag met een tiendaags bezoek aan de Nederlandse Antillen en Aruba. De reis geldt als een kennismaking voor Máxima met de eilanden en andersom, net zoals met de twaalf provincies en vier grote steden.

Natuurlijk begint de trip in Willemstad op Curaçao, waar de alom gewaardeerde maar scheidende premier Pourier het stel opwacht, want de formatie op de Antillen is nog steeds niet helemaal rond.

Prins en prinses maken daarna onder meer een wandelingetje door de stad, maar het was maandagochtend nog niet duidelijk of er veel volk op de been zal komen. Willemstad zinderde nog niet echt van de spanning, maar het programma van de gasten is ook pas heel recent gepubliceerd. Wel is er veel belangstelling van Antilliaanse media.

Een van de interessantste onderdelen maandag is vermoedelijk wel het bezoek aan de Bank van de Nederlandse Antillen, die net van zeven verschillende gebouwen in de stad is verhuisd naar een glanzend en duur centraal kantoor in de door vroegere kooplieden ontwikkelde wijk Scharloo. Daar wordt een presentatie gegeven over de financiële situatie van de Antillen en de rol van de bank.

Aansluitend op Curaçao volgen Aruba, Bonaire, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, het eiland dat Alexander en Máxima goedig aanbood daar te trouwen als de problemen rond het huwelijk zich in de Nederland maar bleven opstapelen.