CAIRO - Archeologen hebben naast de resten van de piramide van Djedefre bij de Egyptische plaats Gizeh een kleinere, jaar oude piramide opgegraven. Daarin zou mogelijk een familielid van de farao, een zoon van Cheops, begraven kunnen zijn, denken de deskundigen.
Djedefre

De directeur van de Egyptische oudheidkundige dienst, Zahi Hawass, gelooft dat de nu blootgelegde piramide is gebouwd voor een zuster of een echtgenote van de farao. De gevonden ruïne maakt deel uit van de 110e piramide die in Egypte is gevonden.

De resten van het stenen bouwwerk zijn nog geen meter hoog. Volgens Hawass hebben de archeologen in het bouwwerk de inscriptie Khufu of Cheops gevonden in hiërogliefen.

Het Frans-Egyptisch-Zwitserse archeologenteam heeft onder de vijf 'trappen' tellende piramide uit de Vierde Dynastie ook een gang gevonden, die van het noorden naar een ruimte in het zuidelijk deel van de piramide en twee ruimten in het westelijk deel leidt. Zij troffen verder onder meer een albasten vat, broodvormen en de resten van een sarcofaag aan.