KAAPSTAD - Het proces tegen de van moord verdachte Ferdinandt M. in Kaapstad zal maandag vermoedelijk verdaagd worden tot december. Aanklager Jan Theron zal het Zuid-Afrikaanse hooggerechtshof vragen om het proces door te schuiven naar 1 december.

De 46-jarige Ferdinandt M. wordt onder meer verdacht van moord op de Nederlandse studente Marleen Konings die begin januari dood werd gevonden in de Tradouwpas niet ver van het stadje Swellendam in de Westkaap Provincie. Het Openbaar Ministerie heeft een 23 punten tellende aanklacht tegen Mostert ingediend.

Om alle getuigen van het OM, van wie er een zelfs in Australië woont, de mogelijkheid te geven hun verhaal te doen, heeft de officier besloten uitstel aan te vragen. Aanklager Theron verwacht dat het in deze rechtszaak voor het eind van het jaar nog niet tot een uitspraak komt.

"De gerechtshoven gaan in december met reces. De afronding van de zaak is dus niet eerder te verwachten dan eind januari, mogelijk begin februari van het volgend jaar", zei hij donderdag.