De man die wordt verdacht van het doodschieten van de 28-jarige verpleegkundige in Waalwijk heeft zich gemeld.

Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt. Het gaat om een 37-jarige man uit Zevenbergen.

De vrouw werd maandag doodgeschoten op de parkeerplaats van het TweeSteden-ziekenhuis in Waalwijk. Ze zat in haar auto toen ze werd beschoten. 

Volgens Brabantse media zou het slachtoffer zijn bedreigd door een ex-vriend. De vrouw, ook afkomstig uit Zevenbergen, had recent nog aangifte gedaan van bedreiging, meldde de politie dinsdag.

Bronnen hebben aan RTL Nieuws gemeld dat de verdachte ex-vriend John F. is. De politie wil niet bevestigen of de gearresteerde man inderdaad F. is.

Onderzoek

De technische recherche heeft maandag sporen op het parkeerterrein veiliggesteld, dinsdag is er nog aanvullend onderzoek verricht. Ook zijn er enkele getuigen gehoord en zijn agenten maandag en dinsdag in twee verschillende panden in Zevenbergen poolshoogte gaan nemen.

Het slachtoffer was net klaar met haar dienst in het ziekenhuis, waar ze sinds 2010 werkte. Hulpdiensten probeerden haar nog te reanimeren, maar dat mocht niet baten.

Vriend

Volgens de vriend van het slachtoffer was zijn doodgeschoten vriendin als de dood voor haar ex-vriend. Dat zegt hij dinsdag tegen Omroep Brabant.

De 36-jarige man uit Roosendaal had zijn vriendin pas twaalf weken geleden leren kennen. "Het was liefde op het eerste gezicht, maar ze was toen nog samen met haar ex."

"Vier weken geleden verbrak ze die relatie en koos ze definitief voor mij. Dat kon hij niet verkroppen. Hij had goud in z'n handen en nu had hij niets meer", aldus de man.

Video: Verdachte moord Waalwijk meldt zich

Reactie burgemeester

Burgemeester Jac Klijs van Moerdijk, de gemeente waartoe Zevenbergen behoort, noemt de schietpartij in Waalwijk in een reactie "een afschrikwekkende daad".

"Een gebeurtenis die onder familieleden, nauw betrokkenen, omstanders en degenen die de vrouw te hulp zijn geschoten, ongetwijfeld enorme schrik, verbijstering, verslagenheid en verdriet teweegbrengt", aldus Klijs, die zegt contact te willen zoeken met de nabestaanden.