NEW ORLEANS - Ongeveer twee miljoen inwoners van de Amerikaanse zuidkust zijn opgeroepen een veiliger oord te zoeken wegens de komst van orkaan Ivan. In de regio tussen New Orleans en het noordwesten van de staat Florida hebben burgers al massaal gehoor gegeven aan de oproep.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Volgens Amerikaanse media staan veel uitvalswegen stampvol, vooral in en rond New Orleans. Deze stad is voor het laatst in 1965 door een orkaan getroffen. Toen was orkaan Betsy verantwoordelijk voor de dood van zeker 74 mensen in Louisiana, Mississippi en Florida. Ivan heeft tot dusver het leven gekost aan zeker zeventig mensen.

Meteorologen verwachten dat Ivan donderdag het Amerikaanse vasteland zal bereiken na zijn verwoestende reis door het Caribisch gebied. Toeristische plekken, zoals Bourbon Street in New Orleans, zijn intussen nagenoeg verlaten.

New Orleans in Louisiana ligt onder zeeniveau en kan daardoor deel onder water komen te staan. De burgemeester heeft gezegd dat er een kleine kans is dat Ivan de stad direct zal raken, maar desondanks wordt verwacht dat er grote schade zal ontstaan.