Twee Amerikaanse tieners van achttien en zestien jaar worden verdacht van de moord op hun eigen ouders, twee broertjes en een zusje. 

De politie maakte dat vrijdag bekend. De vijf slachtoffers werden woensdagavond aangetroffen in een huis in Broken Arrow, een plaatsje in de buurt van de stad Tulsa in de staat Oklahoma. Volgens Amerikaanse media waren ze doodgestoken.

''Dit is het ergste misdrijf in de geschiedenis van Broken Arrow'', zei een geschokte woordvoerder van de politie. De man en vrouw waren 52 en 44 jaar, de overleden kinderen 12, 7 en 5. Een 13-jarig zusje raakte gewond, maar kon worden gered. Een peuter van 2 bleef ongedeerd.

De politie heeft zoals dat doorgaans gebeurt in de VS een foto van de 18-jarige verdachte vrijgegeven. Hij heeft een pokdalig gezicht en ''lijkt te grijnzen'', stelde de woordvoerder vast tegenover NBC News.

Naam en foto van de 16-jarige jongen zijn niet geopenbaard, omdat hij minderjarig is. Over het motief voor de gruweldaad is nog niets bekend. Beide jongens werden kort na de moorden in de buurt van het huis opgepakt.

Verbijsterd

Buurtgenoten reageren verbijsterd. ''Normaal gesproken is het ergste dat hier gebeurt dat kinderen met honkbalknuppels postbussen kapot slaan'', zei een 74-jarige buurvrouw tegen NBC. Hoe vreselijk het tafereel is, valt volgens haar ''af te lezen aan de gezichten van de agenten wanneer ze naar buiten komen''. ''Ik heb zo te doen met iedereen die dat huis binnenloopt.''