BILOXI/NEW ORLEANS - Langs de zuidkust van de Verenigde Staten is dinsdag een massale evacuatie op gang gekomen in verband met de komst van de tropische cycloon Ivan. Tienduizenden mensen hebben hun huizen moeten verlaten. Dat meldden Amerikaanse media. Het oog van Ivan, bijgenaamd de Verschrikkelijke, zal naar verwachting donderdag de Amerikaanse kust bereiken.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Volgens de laatste prognose van het National Hurricane Center in Miami zal dat gebeuren ter hoogte van de grens tussen Alabama en Mississippi. De zuidelijkste districten van beide staten worden op last van de autoriteiten ontruimd. Ook in Louisiana ziet de bevolking de komst van Ivan met angst en beven tegemoet. De gouverneur heeft al bij voorbaat de noodtoestand uitgeroepen.

De burgemeester van de laag gelegen stad New Orleans heeft zijn burgers opgeroepen de zware orkaan vooral zeer serieus te nemen. Hij wees erop dat de beduidend minder krachtige wervelstorm Betsy in 1965 meer dan honderd slachtoffers maakte en de stad achterliet onder een twee meter hoge laag water.