DORDRECHT - Het is nog niet bekend waar Rochelle Rikkers, het zusje van de vermoorde Rowena, gaat wonen als ze bij haar tante weggaat. Tijdens het kort geding dat vader Martin Huisman vrijdag had aangespannen, wilde de rechter nog geen beslissing nemen over de opvang van Rochelle.

Volgens hem moet de Stichting Jeugdzorg Dordrecht eerst officeel toestemming vragen of Rochelle wel bij haar tante weg mag, zo maakte Huismans advocaat C. Liefting bekend.

Huisman spande het kort geding aan omdat hij het niet eens was met de beslissing van jeugdzorg om Rochelle bij vrienden van zijn zus te plaatsen. Volgens hem beschikken zij niet over voldoende kwaliteiten.

Het meisje verblijft nu nog bij zijn zus en partner, maar zij kunnen de druk niet meer aan. Huisman vindt dat zijn dochter nu of naar hem of naar een therapeutisch gezin moet.

Toestemming

Jeugdzorg moet nu dinsdag om 11.00 uur bij de rechter in Dordrecht toestemming vragen of Rochelle bij haar tante weg mag. Tijdens die zitting komt dan ook de toekomstige opvang van het meisje aan de orde.

Medewerkers van jeugdzorg hebben inmiddels aangegeven dat ze ook met een therapeutisch pleeggezin in Brabant in gesprek zijn. Hoewel Liefting aangeeft dat Huisman het allerliefst ziet dat zijn dochter bij hem komt, zou het pleeggezin in Brabant een goede tweede optie zijn.

Therapeutisch pleeggezin

De rechtbank besliste in maart al dat Rochelle in een therapeutisch pleeggezin moest worden geplaatst, omdat het meisje door alle gebeurtenissen rond de dood van haar zus Rowena ernstig is getraumatiseerd. Aangezien zo'n gezin niet voorhanden was, verbleef Rochelle tijdelijk bij de zus van Huisman.

De moeder van Rochelle zit samen met haar vriend vast op verdenking van de moord op haar dochter Rowena. Lichaamsdelen van het 4-jarige meisje werden in augustus op strand Nulde bij het Veluwemeer gevonden. De Spaanse politie arresteerde de twee in december. Zij waren in Spanje met Rochelle ondergedoken.

/NIEUWSRochelle Rikkers naar pleeggezin