AMSTERDAM - De ophef rond de oplossing van een eeuwenoud wiskundig probleem door een student aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven lijkt wiskundig gezien overtrokken. Dat stelt de wetenschapssite Kennislink.

Het werk van de vierdejaars student Geert-Jan Uytdewilligen, student aan de Fontys Hogeschool Toegepaste Natuurwetenschappen in Eindhoven, is volgens de wetenschapssite "zeker een knappe prestatie, die aanmoediging verdient. Echter, zonder deze publiciteit zou dit werk geen enkele opschudding hebben veroorzaakt in de professionele wiskundewereld."

Na twee jaar puzzelen zou de Eindhovense student een formule hebben bedacht waarmee de nulpunten van elke wiskundige vergelijking berekend kunnen worden. Aan de hand van voorbeelden legt Kennislink hier uit wat Uytdewilligen precies heeft gedaan. Kennislink concludeert dat "er geen sprake is van een enorme doorbraak in de wiskunde, en er is geen eeuwenoud wiskundig probleem opgelost." De Fontys Hogeschool was maandagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.