NEW DELHI - Een gevechtsvliegtuig van de Indiase luchtmacht is vrijdag neergestort op een zakenwijk in de stad Jalandhar. Zeker zeven mensen kwamen om. Er vielen vijftien gewonden. De piloot en de co-piloot van de MIG-21 wisten te ontkomen met de schietstoel, aldus het Indiase persbureau PTI.
PTI

Bekijk video

Het toestel is op een bankgebouw terechtgekomen. Het is niet duidelijk hoeveel mensen zich in het pand bevonden, maar volgens de politie kunnen er nog mensen vastzitten. Naast het bankgebouw staan winkels.

Het vliegtuig maakte een testvlucht. Het kwam vlak na het opstijgen vanaf de luchtmachtbasis Adampur in de problemen. Een woordvoerder van de luchtmacht vermoedt dat in de lucht de motor in brand is geraakt. Een getuige meldde dat het toestel brandend neerstortte. De luchtmacht houdt tot nader order alle MIG-21-toestellen aan de grond.

De Indiase luchtmacht beschikt over een groot aantal verouderde Russische MIG's. De afgelopen tien jaar zijn volgens het ministerie van Defensie ruim 170 toestellen verloren gegaan. Dat meldde het Japanse persbureau Kyodo.