AMSTERDAM - Voor degenen die zich altijd ergeren aan het niveau van kandidaten in tv-spelletjes, is er een manier om het zelf beter te doen. Via internet kun je jezelf opgeven als kandidaat.

De Staatsloterijshow, De Zwakste Schakel, Op Weg, Puzzeltijd: overal zijn kandidaten voor nodig. Wil je een keer meespelen, dan hoef je alleen een formulier in te vullen. Meestal wordt een motivatie voor je deelname gevraagd. Bij de Staatsloterijshow lijkt ons dat niet zo moeilijk: de hoofdprijs winnen natuurlijk. En wat zouden ze vinden van de motivatie om aan De Zwakste Schakel mee te doen, presentatrice Chazia Mourali een keer te slim af te zijn?

Voor Dayzers -een loterijshow- en voor The Bar moet je een foto meesturen. Terwijl dat voor Zie mij Nou, een programma dat brildragers een metamorfose aanbiedt, niet nodig is. Geloven ze bij de omroep dat brildragers er sowieso wel suf uitzien en een 'make-over' nodig hebben? Je kunt natuurlijk ook heel flauw zijn en als grap iemand opgeven voor het programma Op Weg. Daarin zoeken ze mensen die slecht rijden en auto-angsthazen.

De deelnameformulieren vind je op de site
http://www.rtl.nl/service/publieksvoorlichting/kandidaten/