DEN BOSCH - De 16-jarige jongen uit Cuijk, die werd verdacht van het doodsteken van de beheerder van camping De Messemaker in Sint Agatha (gemeente Cuijk), heeft niets met de zaak te maken. Dat blijkt uit DNA-onderzoek. Justitie heeft nu besloten een beloning van 20.000 euro uit te loven voor de gouden tip die leidt tot oplossing van de moord. Dat heeft een woordvoerder van de politie maandag bekendgemaakt.

De 16-jarige jongen werd begin juli aangehouden en een dag later vrijgelaten, nadat een DNA-monster bij hem was afgenomen. Nu pas is duidelijk geworden dat zijn DNA niet overeenkomt met dat van de dader.

Op 5 mei 2004 werd op camping De Messemaker de 43-jarige campingbeheerder dodelijk gestoken. Het slachtoffer betrapte een inbreker, waarna een vechtpartij ontstond. Daarbij werd de campingbeheerder doodgestoken door een vermoedelijk jonge inbreker. De dader kon ontkomen, maar liet daarbij een petje en schoenen achter, waardoor er DNA-materiaal beschikbaar is.

De dodelijke steekpartij schokte het zeshonderd inwoners tellende Sint Agatha. In een stille tocht ter nagedachtenis aan de campingbeheerder liepen ongeveer 2000 mensen mee.