ROERMOND - De rechter-commissaris in Roermond heeft een aantal van de vier verdachten vrijgelaten die waren opgepakt na de dodelijke schietpartij in Roermond donderdag. Dat heeft een woordvoerder van de politie Limburg Noord zaterdag laten weten. Hij ontkende dat alle verdachten zijn vrijgelaten, zoals burgemeester Van Beers van Roermond eerder op de dag had gezegd. "Wat Van Beers zegt, klopt niet." Bij justitie was zaterdag niemand bereikbaar voor commentaar.

Van Beers zegt verbaasd te zijn over de beslissing van de rechtbank, maar deze te respecteren. Na de vrijlating zijn de burgemeester, de officier van justitie en de districtschef van de Roermondse politie vrijdagavond in spoedberaad bij elkaar gekomen.

In dit driehoeksoverleg is besloten op verschillende plaatsen in Roermond arrestatie-eenheden in te zetten. Dit gebeurde in het belang van de openbare orde, aldus Van Beers.

Zo'n eenheid was vrijdagavond uitdrukkelijk aanwezig in het Roermondse uitgaanscentrum rond de Veldstraat. Voor zover bekend zijn er daarbij geen mensen aangehouden. Door de schietpartij kwam een 16-jarige jongen uit Albanië om het leven. Drie verdachten, een jongen van 17 jaar en twee mannen van 21 en 24 jaar, werden donderdagavond opgepakt. Vrijdag hield de politie een 20-jarige man aan die tijdens de schietpartij aan zijn been gewond was geraakt. Na ontslag uit het ziekenhuis werd hij ingesloten.