ERFURT - De ouders en broer van Robert Steinhäuser hebben in een open brief in twee kranten hun medeleven betuigd met de slachtoffers van het bloedbad dat de scholier vorige week vrijdag in een gymnasium in de Duitse stad Erfurt aanrichtte. De negentienjarige Steinhäuser doodde dertien leraren en twee scholieren voor hij zichzelf van het leven beroofde.
open brief

"Wij betreuren het buitengewoon dat onze zoon en broer de slachtoffers en hun familieleden, de mensen in Erfurt en Thüringen, heel Duitsland zo ontzettend veel leed heeft toegebracht", schrijft de familie.

Niets gemerkt

"Sinds deze verschrikkelijke daad vragen wij ons telkens weer af waar de haat en de wanhoop van Robert vandaan kwamen en waarom wij daar vantevoren niets hebben gemerkt. Wij waren tot deze waanzinnige gewelddaad een heel normale familie en hebben Robert anders gekend", schrijven Steinhäusers ouders en broer.

Laatste eer

Duitsland bewijst vrijdag de slachtoffers van de schietpartij de laatste eer. Bij de dienst in Erfurt zullen onder anderen de Duitse president Johannes Rau en de minister-president van de deelstaat Thüringen een toespraak houden. Ook bondskanselier Schröder en andere prominente politici zullen aanwezig zijn.

Tienduizenden mensen zullen naar verwachting in de Oost-Duitse stad samenkomen om de plechtigheid bij te wonen. De slachtoffers zullen in de besloten kring begraven worden.

/NIEUWS'Schutter had nog honderden kogels verstopt' (video)Doden bij wilde schietpartij op Duitse school (video)Moedig optreden leraar voorkwam groter bloedbad