LOS ANGELES - De vroegere Amerikaanse president Bill Clinton wil presentator van een talkshow worden. Hij heeft daarover volgens de krant Los Angeles Times woensdag gesproken met medewerkers van het televisiestation NBC. Het zou Clintons ambitie zijn "de volgende Oprah Winfrey te worden."

Het staat nog lang niet vast dat NBC en Clinton met elkaar tot overeenstemming komen. Clinton, die van 1993 tot 2001 president was en door zijn televisiesoptredens veel Amerikanen van zijn gelijk wist te overtuigen, zou een flink honorarium eisen. Voor minder dan miljoen dollar (ruim 55 miljoen euro) zou hij niet op het scherm willen verschijnen.

Deskundigen achten de kans klein dat Clinton presentator zal worden, als hij gaat beseffen wat zo'n functie van iemand vergt. Hij zou 39 weken lang dagelijks een uitzending moeten maken.

De -jarige oud-president heeft tegen mensen uit de filmindustrie gezegd dat de berichten over een televisiecarrière niet waar zijn. Sinds hij geen staatshoofd meer is, geeft Clinton lezingen. Daarvoor vraagt hij 125.000 tot 300.000 dollar per keer.