DINANT - De Fransman Fourniret, die een reeks verkrachtingen en moorden in België heeft bekend, is toerekeningsvatbaar. Hij heeft ook geen mentale stoornissen, concludeert een psychiatrisch rapport.

Een hoge ambtenaar van justitie in de Belgische stad Dinant heeft dat vrijdag bekendgemaakt. Hij voegt eraan toe dat dit niet wil zeggen dat Fourniret ongevaarlijk is. De Fransman bekende de moord op ongeveer tien personen, vooral jonge vrouwen. Zijn vrouw had hem deze zomer bij de politie aangegeven, na het zien van het proces-Dutroux.

De raadkamer van de rechtbank te Dinant heeft de hechtenis van de 62-jarige Fourniret vrijdag met een maand verlengd. Volgens Justitie is het onderzoek niet afgerond. Zo is nog onduidelijk wat er met een au-pairmeisje is gebeurd.

Volgens de vrouw van Fourniret is zij vermoord. Maar de politie heeft haar naam of lijk nooit gevonden. Zo heeft de politie nog dertig zaken, onder meer over verdachte handelingen. "Wij willen geen enkel spoor links laten liggen. Daarom zullen wij de tijd nemen die nodig is", aldus de topambtenaar Morandini.