ZALTBOMMEL - Een agent van het politiekorps in de Bommelerwaard heeft vrijdagmorgen vroeg een meisje ter wereld geholpen. De jonge politieman, die zelf geen kinderen heeft volgens een woordvoerder van de politie, verleende vakkundig hulp toen een vrouw op de achterbank van haar auto in recordtempo beviel. Moeder en dochter maken het voor zover bekend goed.

Rond kwart over twee reed een auto met hoge snelheid het parkeerterrein van het politiebureau in Zaltbommel op. Een man bonsde op het raam en schreeuwde dat hij hulp nodig had. In de auto bleek zijn vrouw aan het bevallen te zijn.

Terwijl een agent een ambulance belde, snelde de ander naar de bevallende vrouw. Toen hij zag dat het hoofdje van het kind al geboren was, verrichtte hij enkele handgrepen om het kind gezond ter wereld te brengen. Volgens de eerste berichten heeft de baby niet geleden van de bijzondere bevalling.

Volgens de politiewoordvoerder waren de aanstaande ouders onderweg naar het ziekenhuis. Ze werden echter overvallen door het tempo waarin de geboorte doorzette. Moeder en kind zijn later in de nacht alsnog naar het ziekenhuis in Den Bosch gebracht. Zij krijgen van het politiekorps nog een cadeautje, aldus de woordvoerder.