ARNHEM - De regionale recherche en de marechaussee in Gelderland denken met de aanhouding van vier mannen en een vrouw een cocaïnelijn naar Duitsland te hebben onderbroken. De mannen zijn aangehouden toen zij met een aantal kilo's cocaïne onderweg waren naar Duitsland, aldus vrijdag een politiewoordvoerder.

De Arnhemse politie kreeg informatie over drugshandel en -export. Na een onderzoek van enkele maanden bleek dat er vorige week zaterdag weer een groot transport zou zijn. Op de snelweg A12 (Arnhem - Oberhausen) hield de politie twee auto's aan. In een van de auto's waren kilo's cocaïne verborgen. Een 37-jarige Arnhemmer en drie mannen uit Westervoort, Zevenaar en Arnhem, allen 33 jaar, zijn aangehouden.

In een woning in Westervoort is de 19-jarige vrouw aangehouden. Bij huiszoekingen heeft de politie auto's, een vuurwapen, een motor en enkele kostbare schilderijen in beslag genomen. De vrouw is in verzekering gesteld en de mannen zitten vast. Vijftien rechercheurs werken verder aan het onderzoek. De woordvoerder sluit meer aanhoudingen niet uit.