ROERMOND - Bij een schietpartij in Roermond is donderdagavond een 16-jarige jongen om het leven gekomen. Een andere man raakte gewond. Zijn identiteit is nog onbekend. De politie heeft twee personen aangehouden die mogelijk betrokken waren bij de schietpartij.

De gewonde man is met een schotwond in zijn been overgebracht naar een ziekenhuis. Het andere slachtoffer, een jonge Albanees die in Roermond woonde, had een schotwond in de maagstreek. Enkele omstanders hebben geprobeerd de jongen eerste hulp te verlenen. Hij overleed even later op weg naar het ziekenhuis, aldus de zegsman.

Arrestaties

Bij het ziekenhuis verrichtte de politie een arrestatie. De andere verdachte had zich verstopt in een park en werd door een groot aantal agenten in kogelvrije vesten overmeesterd, geboeid en afgevoerd.

Aan de schietpartij ging een ruzie vooraf in een cafetaria aan de Koningin Regentesselaan. De ruzie verplaatste zich vervolgens naar buiten, waarbij iemand een vuurwapen trok en begon te schieten.

Buurtonderzoek

De dader vluchtte volgens de politie te voet via een nabijgelegen park. Daar is een kledingstuk gevonden. De politie is een buurtonderzoek begonnen. De schietpartij vond plaats in een volksbuurt, waar op dat moment veel mensen op straat waren.

De politie zette twee locaties af, waaronder verschillende straten in de wijk Het Veld. Twintig leden van de mobiele eenheid zullen de afzettingen in de nacht van donderdag op vrijdag bewaken om sporen veilig te stellen. Het politieonderzoek zal volgens de woordvoerder zeker nog een dag in beslag nemen.