UTRECHT - Het is vrijdag voor de Nederlandse Spoorwegen opnieuw een dag geweest met tegenslagen. In het hele land waren er vertragingen door seinstoringen, smeulende bielzen en een rokende treinwagon.

De grootste storing was bij Boxtel en betrof de tracés Eindhoven-Den Bosch en Tilburg-Den Bosch. Reizigers op die trajecten moesten rekening houden met vertragingen die konden oplopen tot een uur. De sein- en wisselstoring begon vrijdagmiddag om 15.25 uur en duurde tot 20.40 uur. Het is niet bekend wat de oorzaak was van het mankement.

Seinstoring bij Hoorn

In Noord-Holland kreeg de NS vrijdagavond te kampen met een seinstoring. Daardoor reden er minder treinen tussen Hoorn en Heerhugowaard. De beperkingen op dit traject waren echter een stuk sneller verholpen dan bij Boxtel.

Smeulende biels

Tussen Breda en Roosendaal kwam het treinverkeer vrijdagavond stil te liggen als gevolg van een smeulende biels. Het stuk hout tussen de rails was door nog onbekende oorzaak in brand gevlogen. Het is mogelijk dat sprake was van brandstichting, zo liet de Railverkeersleiding weten. Maar het kan ook dat rondvliegende vonken van een passerende trein de oorzaak waren.

Rokend treinstel

Bij het station Amsterdam-Muiderpoort reden vrijdag eveneens enige tijd minder treinen, omdat er een melding was binnengekomen over een treinstel dat in brand was gevlogen. Uiteindelijk viel het allemaal mee: er was alleen maar een rem vastgelopen, wat gepaard ging met behoorlijk wat rook.