OVERASSELT - Een 17-jarig meisje uit Nijmegen heeft verzonnen dat zij dinsdagavond tijdens een schoolkamp in Overasselt verkracht zou zijn door een medescholier. Dat heeft het meisje woensdag na een politie-onderzoek toegegeven, aldus donderdag een woordvoerder van de politie.

De school was op introductiekamp. Het meisje was volgens haar verklaring aangeschoten. Ze zocht buiten naar haar vriendinnen, maar kon die niet vinden. Een 17-jarige jongen, die eveneens onder invloed van alcohol was, voegde zich bij haar. Volgens het meisje duwde de jongen haar het bos in en verkrachtte haar. Daarbij raakte zij haar mobiele telefoon kwijt.

Het meisje kwam met dit verhaal bij een leerkracht. Omdat zij ook licht gewond was, ging de leerkracht met haar naar het ziekenhuis, waarna het meisje aangifte deed bij de politie.

Woensdagmorgen hield de politie de 17-jarige jongen aan. Die gaf toe dat hij seks met het meisje had gehad, maar volgens hem was dat op vrijwillige basis gebeurd. Toen de politie het meisje opnieuw hoorde, gaf zij dat ook toe.

De jongen is woensdagavond weer in vrijheid gesteld. Of het introductiekamp is afgebroken, is niet bekend.