MOSKOU (ANP/RTR) - Tsjetsjeense opstandelingen hebben donderdag een beloning uitgeloofd voor de vangst van de Russische president Poetin. De beloning komt een dag nadat Moskou een prijs op het hoofd had gezet van de rebellenleiders Aslan Maschadov en Sjamil Basajev.

"We bieden een beloning van 20 miljoen dollar (bijna 16,9 miljoen euro) aan landen, organisaties of individuen die de Tsjetsjeense Republiek actief helpen de oorlogsmisdadiger Vladimir Vladimirovic Poetin te arresteren", stond te lezen op een van de websites van de opstandelingen. Het Antiterreur Centrum van de Tsjetsjeense Republiek, een onderdeel van Maschadovs niet-erkende regering, ondertekende de boodschap.

Woensdag loofde Moskou nog een beloning uit van 10 miljoen dollar voor inlichtingen die leiden tot de opsporing van de Tsjetsjeense rebellenleiders Maschadov en Basajev. Een naaste medewerker van Maschadov deed de prijs op het hoofd van zijn baas af als een "een ziekelijke poging de VS en het Westen na te doen".

Levensgevaar

Zes dagen na het gijzelingsdrama in de school van Beslan verkeren nog 64 slachtoffers, onder wie 39 kinderen, in levensgevaar. Volgens het Russische minsterie van Volksgezondheid worden in totaal nog 356 mensen, onder wie 219 kinderen, in lokale ziekenhuizen alsmede in instellingen in Rostov en Moskou behandeld.