SITTARD - Onbekenden hebben woensdagavond tussen Susteren en Maasbracht kabels bij het spoor doorgeknipt. Daardoor waren sinds even voor tien uur alle overwegen en seinen op dat baanvak gestoord. Door die storing reden geen treinen meer tussen Sittard en Roermond, liet ProRail verkeersinformatie weten.

Reizigers liepen vertragingen op van meer dan een uur. Rond middernacht was er weer treinverkeer mogelijk over één spoor. Technici waren tot 5.30 uur bezig om alle problemen te herstellen. Donderdagochtend begon de dienstregeling normaal. De spoorwegpolitie onderzoekt de zaak.

De Nederlandse Spoorwegen krijgen geregeld te maken met vandalisme op het spoor. Zo botste in februari een trein tegen een betonblok dat opzettelijk op de rails was gelegd. In januari kreeg een trein een ijzeren paal door de voorruit. De paal zat met prikkeldraad aan een viaduct vast.

Verder reed in februari een trein op een boomstam. Vandalen hadden die op het spoor gelegd. Vernielingen aan treinstellen kosten de NS jaarlijks ongeveer 20 miljoen euro.