ZIERIKZEE - De politie heeft in Zierikzee ruim 1,2 miljoen XTC-pillen in beslag genomen. De pillen waren verstopt in een zeiljacht dat onder Poolse vlag voer. Het jacht was op weg naar het Caribische gebied. Zo maakte het Openbaar Ministerie (OM) van Den Bosch woensdag bekend.

De pillen werden op 19 april aangetroffen. Op die dag werden geen verdachten aangehouden. Een aantal dagen later werden drie Poolse mannen van 29, 37 jaar en een met onbekende leeftijd in Antwerpen gearresteerd. Zij worden verdacht lid te zijn van een criminele organisatie. Zij blijven in voorlopige hechtenis in België, in afwachting van hun uitlevering.

Bij de aanhouding werd een woning van een van de verdachten in Antwerpen doorzocht. Hierbij werden een aantal laptops, een flinke hoeveelheid mobiele telefoons en administratie in beslag genomen.

Op 29 april werden twee vrouwen van 49 en 23 jaar met én de Poolse én de Nederlandse nationaliteit en een 45-jarige Turks/Nederlandse man in Spijkenisse aangehouden. Zij worden donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Twee woningen en een garagebox werden doorzocht. Hierbij werden eveneens telefoons en administratie in beslag genomen. De politie in Nederland en Polen onderzoeken nog de herkomst van de boot.